Проговори майката на малтретираната в час ученичка

Проговори учителката, която лъсна в скандално видео с насилие над ученичка в ОУ „Неофит Рилски“ в Горно Драглище, втрещило социалните мрежи в последните дни. Освен нея своята версия за отвратителната история изказа и майката на пострадалото дете.

„Предполагам, че всички се досещате, че това, което се виждате не е предисловие. Ние реагирахме и успяхме да предпазим да не се случи някакъв по-сериозен инцидент“, поде учителката Райка Калоянова. „Преди това децата започват да се занимават с разни неща и влизат и излизат от класната стая. Имаше шум и врява и се опитахме да ги укротим“, продължи тя.

„Отидох до тоалетна и чух, че започна да се тряска и да се вика. Конструкцията на вратата е дървена, има и стъкло. Можеше да стане страшно, ако се счупи вратата“, смята Калоянова. „Не знам какво ми е прекалено на реакцията, при положение, че има ситуация, в която децата не могат да се озаптят“, отсече тя.

В разговора се включи и разстроената майка на пострадалото дете: „Моето момиче ми каза, че тя е ходила до тоалетната, влязла си в стаята, но вратата вече е била развалена. Течението е треснало вратата“, поде притеснената родителка. „Едната госпожа я е удряла, после е дошла и другата да я скубе и удрят. Моето момиче е яло бой. Да кажат, че ще я изключат, не да я бият две жени“, отсече жената.

„Когато са се оплаквали от детето, винаги съм взимала мерки. Отгледала съм го детето от малко месо. Как ще ми бият детето. Вижте клиповете, нека цяла България да види какво правят с моето момиче, това да не е куче. Бива ли такова нещо, хора“, запита тя.

Калоянова каза, че с чиста съвест може да каже, че просто е разпиляла косата на детето и не е била никого. Директорът на школото също се включи в разговора и отсече, че се разграничава от действията на колежката му Калоянова и за него на първо място е здравето и животът на ученика. „След учебни занимания днес ще съберем педагогически съвет и ще вземем решение.“

„Децата имат слаба психика. Започна да се опиква, не иска да дойде на училище. Директорът знае много добре, че детето ми е било бито, нека се видят и кадрите от камерите в училището“, призова майката на детето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *