Прокуратурата: 10 години затвор за Асен Бербатов и 100 бона глоба?

Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу 37-годишния Асен Бербатов и го остави за 72 часа в ареста за търговия с наркотици.

По закон за разпространение на наркотични вещества, предвиденото наказание е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 100 000 лева. А това е трета наркоиздънка на по-малкия брат на футболната звезда Димитър Бербатов.

Асен бе арестуван вчера по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества в Благоевград.

В хода на акцията от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъплност“ е извършена проверка на 27-годишен мъж, като в ползвания от него лек автомобил БМВ е намерен и иззет около 1,70 грама кокаин. Мъжът признал, че е получил дрогата от Асен Бербатов.

След бързи действия на криминалистите 37-годишният Асен е задържан. Той е пътувал в лек автомобил ауди, управляван от 28-годишната Ана Папучарова от Благоевград. При извършената проверка на двамата и колата, у Асен Бербатов е открит около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

По-рано днес стана ясно, че при обиск на квартирата на Бербатов в София са намерени още около 5 грама канабис и електронна везна.

На брата на Димитър Бербатов и на Ана Папучарова са повдигнати обвинения за разпространение на наркотични вещества. Те ще останат в ареста за 72 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *