Прокурорски синове ще перат мръсните чаршафи във Военния клуб

Синът на пенсионирания окръжен прокурор Снежана Кацарска – Борис, ще пере мръсните чаршафи на Военния клуб в Благоевград, в който има и хотелска част, пише в. „Струма“. Фирмата му „БМК+“, която носи неговите и на брат му Мартин инициали, спечели обществената поръчка на военното министерство в конкуренция със столична фирма, но с драстично по-ниски цени от първоначално обявените.

Вместо прогнозната цена от 15 140 лв. без ДДС прокурорските синове дадоха оферта за 8704 лв. Срещу това братята, които са собственици на химическо чистене „Роса“ в Благоевград, се ангажират да събират, перат, дезинфекцират, сушат, гладят, опаковат и транспортират спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими и др. в благоевградския Военен клуб, което ще включва за 1 година обработка на 2810 кг постелъчно спално бельо, по 200 кг олекотени завивки, покривки и пердета, 280 кг одеяла, 1510 кг хавлии и халати, и 40 кв.м килими.

„БМК+“ е буквално спасителна сламка за военните, защото миналото лято същата поръчка се провали и военните клубове в Благоевград и Гоце Делчев трябваше да се справят поединично и на парче. През 2018 г. пък единственият кандидат да дезинфекцира хотелските чаршафи поиска от ведомството на Красимир Каракачанов повече от прогнозната тогава цена на министерството от 19 200 лв. без ДДС, поради което бе отстранен от участие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *