Пролетен сняг: Всички основни пътища в Югозапада са нормално проходими

Всички основни пътища в област Благоевград са нормално проходими, съобщиха от ОПУ – Благоевград. Сняг превалява в районите на Благоевград, ГКПП Станке Лисичково и Предел. В останалите места от областта вали дъжд. Пътните настилки са обработени спрямо условията. Критична обстановка няма никъде.

Не са регистрирани сериозни пътни инциденти през последното денонощие, допълват от ОПУ – Благоевград.

Сняг вали и на цялата територия на Кюстендилска област, съобщава БНР. Движението се извършва при зимни условия. Почистването става лесно, защото трафикът не е натоварен, казаха от Областното пътно управление в Кюстендил.

В момента по пътищата в района работят около 10 машини, които почистват местата, където има натрупване на сняг, до 5 см. Машини са изпратени и към Осоговската планина. На останалите места пътищата се обработват против заледяване.

Всички основни пътища в община Перник са проходими при зимни условия, съобщиха от общинския пресцентър. Почистват се и пространствата около спирките на градския транспорт.

В третирането на шосетата от четвъртокласната пътна мрежа са се включили десет машини. Почистването е започнало още в 3.30 часа през нощта. Община Перник признава водачите да шофират с повишено внимание.

Днес снеговалежите ще обхванат по-голямата част от страната, в западните райони ще са значителни. Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и по Черноморието. В по-голямата част от страната вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между между 0° и 5°.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток, по високите и открити части от югозапад. По планинските проходи ще има снегонавявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *