Протестиращи плениха щитове на полицията

Протестиращи плениха щитове на полицията

Протестиращи успяха да „пленят“ полицейски щитове в поредния опит да се разбие кордонът от сили на реда към сградата на Народното събрание. Няколко щита паднаха жертва и се озоваха в ръцете на бунтарите, а виковете „оставка“ не секват. От няколко страни на протеста има напрежение, но засега жандармеристите удържат фронта.

Напрежението на протеста ескалира след нови сблъсъци между протестиращите и жандармерията започнаха на жълтите павета. Бунтарите започнаха да клатят автобус на жандармерията, стигна се до размяна на юмруци.

Полицаите напръскаха с лютив спрей един от протестиращите, който удари униформен, предаде Би Ти Ви. От задушливия газ пострадаха репортерът на Би Ти Ви Канна Рачева и операторът на телевизията.

Протестиращите пък пръскаха вода срещу полицията.

Голяма част от представителите на политически партии бяха изтласкани встрани от окото на бунта и там останаха само българският флаг и транспаранти с лика на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

По-рано протестиращи лепяха „банкноти“ върху полицейските защитни средства, а хранителни продукти полетяха към ченгетата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *