Протестиращ във Варна: Ще стана жива факла, ако няма оставка!

Българин от Варна е готов да се самозапали, ако правителството на Бойко Борисов не подаде оставка. Живите факли ли чакате, г-н Борисов, за да си подадете оставката? Този въпрос към премиера зададе Павел Спасов, който бе арестуван тази сутрин при вдигането на палатковия лагер в морската столица.

„Стигна се до задържането ми, защото управляващите продължават безобразия и мизерии. Скоро и живи факи ще има“, предупреди той. Седем години след като Пламен Горанов изгоря и се превърна в символ на протестите в цялата страна, българин плаши със самозапалване.

„Палатковият лагер във Варна остава, макар и да е преместен на друго място. Няма да се откажем от протестите. Беше извършено въоръжено нападение от страна на полицията срещу мирни граждани“, каза друг от протестиращите. Той обаче каза, че е нямало насилие при полицейската акция.

Ето другите трагедии с „живи факли”:

13 март 2013 г.

51-годишен мъж се самозапалва пред Президентството. Мъжът е забелязан от служители на НСО, които изгасяват пожара.

26 февруари 2013 г.

54-годишен мъж се самозапалва пред сградата на Община Раднево. Първите действия по гасенето на самозапалилия се мъж са оказани от друг гражданин. При пристигането на пожарния екип той е бил транспортиран в болнично заведение в Стара Загора. На място е имало един екип от четирима пожарникари.

20 февруари 2013 г.

Пред сградата на Община Варна се самозапалва 36-годишният Пламен Горанов. Мъжът е с тежки изгаряния – около 80% по цялото тяло. Откаран е във Военноморска болница в клиниката по изгаряния. Количеството бензин, което е излял върху себе си, е около 3 – 4 литра.

18 февруари 2013 г.

Във Велико Търново се самозапалва 26-годишен психично болен мъж, страдащ от параноидна шизофрения. Пред полицейските служители пострадалият изтъква лични мотиви за самозапалването си, след което изпада в безсъзнание. По-късно почива в Спешна помощ от получените изгаряния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *