Протестът в Благоевград: Ако искаш да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш 2-3 гъсеници

Тези думи на Малкия принц прозвучаха пред местната централа на ГЕРБ в Благоевград снощи, по време на поредния протест, започнал около 19:10 пред сградата на общинската администрация. „Трябва търпение, трябва и не просто да викаме „Оставка“, но и да се обединим, за да изградим един нов наш дом“, бе казано като развитие на написаното от Екзюпери.

След поднасянето на традиционните подаръци пред офиса на управляващата партия (виж снимките в галерията), протестното шествие продължи в пешеходната зона на града, спря се за малко с искане за оставка и пред местната централа на ВМРО – БНД, и продължи към моста пред „Младежкия дом“. Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. „Ал. Стамболийски“, като помолиха за извинение за причиняваното неудобство.

С минута мълчание бяха почетени „жертвите на геноцида над българския народ, причинен от некадърното управление“ – сред тях бяха посочени и полицаите от „Борба с масовите безредици“, загинали при престрелка със свои колеги, поради липса на съгласуваност, през 1994 г., както и самозапалилите се в знак на протест в последните години български граждани.

След ново шествие през пешеходната зона, протестът завърши пред сградата на областната управа, „символът на държавната власт“, с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Протестиращи и полицаи изслушаха с почит химна на Република България, с което протестът приключи малко преди 20:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *