Протестът в Благоевград снощи: Тук съм, защото не се страхувам

Макар протестът в Благоевград с искане за оставка на правителството и главния прокурор да продължава да е немногоброен, в последните дни все по-видимо е неговото развитие: присъединяването на хора от най-различни социални слоеве и с различен социален статус.

„Някои казват, че се страхуват да излязат на протест, а аз съм тук точно защото се страхувам – страхувам се каква страна ще оставя на децата си.“, заяви от импровизираната трибуна вчера адв. Методи Байкушев.

Разнообразяват се и аргументите, изказвани от различни оратори, за спешната необходимост от оставки: от ниския процент усвоени средства по европейските програми през миналия програмен период, до твърденията за масови злоупотреби, за които тази вечер бе посочен и пример от Благоевград, свързан с ремонта на площад „Георги Измирлиев“ и „санирането“.

След речите пред сградата на общинската управа, протестиращите поднесоха и традиционния си ироничен „дар“ пред местната централа на ГЕРБ, а след това посетиха и „символа на държавната власт“ – областната управа. В пространството пред нея протестът завърши с изпълнение на държавния химн на Република България от оперната певица Елена Иванова, съобщи БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *