Протест на собственици на заведения за хранене в Благоевград, никой не ги чу

В Благоевград днес се проведе опит за протест на собственици на заведения за бързо хранене, въпреки забраните за масово струпване на хора, информира Пиринско. Причината за недоволството им е, че не могат да работят според новите изисквания, а това им носи загуби и ще доведе до фалити.

Голяма част от търговците са работили на гише последните няколко дни. След проверка на РЗИ обаче се е оказало, че не покриват изискванията и трябва да прекратят дейността си.

„Звънях в Министерство на здравеопазването – казват, че имаме право да работим, и БАБХ казват, че може да работим, а РЗИ не ни разрешава“, коментира Силвия Достумска пред БНТ.

Петър Иванов има няколко заведения за бързо хранене в града. Вече е съкратил голяма част от служителите си. Казва че, ако му бъде разрешено да продават на гише храна, ще успее да запази бизнеса си и да не фалира до края на извънредното положение.

От Регионалната здравна инспекция в Благоевград обясниха, че според разпоредбите на здравния министър заведенията за бързо хранене могат да работят само с доставка до адрес, но не и да продават на гише.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *