Проучване: ГЕРБ с 15% преднина пред БСП

Проучване: ГЕРБ с 15% преднина пред БСП

ГЕРБ води на БСП с над 15% месец след отмяна на извънредното положение. Това показват данните от проучване на „Барометър България“, цитирано от ПИК. Допитването е проведено сред 828 души чрез телефонно интервю между 20 и 25 юни 2020 г.

Според данните ГЕРБ остават водеща политическа сила и за тях биха дали вота си 33,5% от анкетираните, които ще отидат пред урните. БСП са на второ място с 18,2%, но продължава тенденцията им на отлив на подкрепа, като вътрешните противоречия и неяснотата дали и какви промени ще настъпят в партията отблъскват избирателите им, включително и от най-твърдото им ядро.

При избори днес Обединени патриоти с 9% биха били четвъртата политическа сила в бъдещия парламент след ДПС, които пък биха получили 10% от гласовете, ако изборите се провеждаха сега.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която наскоро получи регистрация, тепърва ще трябва да изгради структури и предстои да се види какви лица ще представи пред евентуалните си избиратели на местно ниво. Към момента разчита предимно на популярността на лидера си като телевизионна звезда, и привлича подкрепата на 3,4% от анкетираните. „Демократична България“ трудно ще успее да мобилизира достатъчна подкрепа, за да прескочи изборната бариера.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *