Професионалният сладкар Диана Пинджурова за тайната на домашния козунак

Великденските празници няма как да минат без козунака на трапезата. Той и боядисаните в червено яйца са част от традицията. Козунакът е сладък обреден хляб, който се приготвя и с удоволствие се консумира на Великден. Днес не всяка съвременна домакиня има търпението да приготви козунак, информира БНР.

При такива ситуации в услуга на домакините са опитните сладкари като младата Диана Пинджурова, която заради извънредното положение е затворила своята сладкарница, но събира екипа си и през тези дни заедно приготвят вкусни домашни козунаци.

Диана от малка харесва да приготвя сладкиши. И както с усмивка споделя идва моментът, в който решава да радва и другите хора със сладките и вкусни произведения. Днес тя е управител на сладкарски цех и сладкарница и ръководи екип от 20 души. Не скрива, че има притеснения за бизнеса си, но тя и целият ѝ екип, разбират колко е важно да се прояви разбиране в ситуацията на извънредно положение.

Любовта към сладкарското изкуство, в дните преди Великденските празници, кара Диана и екипът ѝ да се съберат и приготвят домашни козунаци по автентични рецепти. Разбира се, поръчките започват да се множат, а сладкарите не смогват да доставят по домовете домашните козуначета на клиентите.

„Щипка любов при всяка храна е най-важната съставка, защото, когато човек прави нещата с желание, те се получават наистина много добре“, казва Диана Пинджурова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *