Проф. Витанов: Все едно сме загубили война. Починаха 20 000 човека

Проф. Витанов: Все едно сме загубили война. Починаха 20 000 човека

Математикът на бившия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Николай Витанов анализира ситуацията с болестта у нас.

„Народът, политиците и вие журналиститте бяхте излъгани. Няма да кажа думата измамени. Бяхте излъгани от хора, които твърдяха, че този вирус е безопасен. Видите ли, нищо няма да стане. Ето, загубихме 20 000 човека. Това е повече от половината ни армия. Все едно, че сме загубили война. Когато се загуби война, обикновено се разследват причините за тая работа“, каза той.

„Какъв е механизмът, по който тази лъжа подейства. Имате 25 процента, които ще вземат предвид препоръките, 25 процента, които няма да се вслушат в тях, и 50 процента, които са според зависи. Миналата година от април месец започва изпълването на главите на тези 25 процента, които няма да следват препоръките, с идеята, че вирусът е безопасен, че изобщо няма такъв вирус, че е конспиративна теория. Това нещо не беше предотвратено и ето ги днес тези 25 процента, които са убедени, че такъв вирус няма. НОЩ не е излъгал никого. Аз казах, че вирусът си има помагачи, когато броят беше 40 починали. Помните интервюто на ген. Мутафчийски при г-жа Бенатова, след което вселената бе оревана, тогава броят на починалите беше 144. Помагачите са тези, които твърдяха, че вирус няма“, коментира още той.

Четвъртата вълна ще дойде през октомври, прогнозира той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *