Проф. Герджиков: България има нужда една година да няма парламент!

Проф. Герджиков: България има нужда една година да няма парламент!

Имаме едно много активно начало на служебния кабинет. Не са водени разговори с мен и съм много доволен от това – историята не трябва да се повтаря. Много съм впечатлен от кадрите в този кабинет, те са професионалисти и има един баланс в състава им. Това заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в ефира на Нова телевизия.

Нормално е тези, които слязоха от политическата сцена да изразяват недоволството си, категоричен е още той.

На въпрос кой ще е най-големият трус у нас, той заяви, че това е дали ще стигнат парите. „Трябва да се създадат предпоставки бизнесът да работи. България има нужда една година да няма парламент. Той непрестанно произвежда продукция, която постоянно се променя и това е най-големият бич за икономиката ни. Това не знам защо не се осъзнава толкова години, че пагубно за България“, заяви проф. Герджиков.

По думите му след изборите ще имаме пак силно фрагментиран парламент. „Пак няма да достигне коалиционната култура за обединение и пак може да се стигне до избори. Това не ме плаши, България има нужда да си почине“, каза той.

„Не съм най-големият специалист в изборните технологии, но никъде другаде няма държава, която да има изцяло машинно гласуване. Не знам защо ние сега взимаме един отрицателен опит и се опитваме да го приложим. Явно има проблеми, за да се откаже съвременният демократичен свят от него“, категоричен е Герджиков.

ИТН се уплашиха от това, че взеха толкова много, смята още той.

Той определи 45-то НС като една еуфория. „Слава Богу, че не се биха. Имаше липса на баланс, партийният интерес над националния и липса на коалиционна култура. Още сме млада демокрация на приливи и отливи, но 45-ят парламент бе най-краткият в историята ни“, подчерта проф. Герджиков.

Що се отнася до закриването на спецпрокуратурата, той заяви: Това ми прилича на има човек, има проблем. Няма човек – няма проблем. Трябва да се направи един хубав анализ. Поначало съдебната система има проблеми и това не е тайна.

„Не изключвам да има още рокади по високите етажи на властта“, каза бившият служебен премиер.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *