Проф. Иво Петров обнадежден: Вече овладяваме епидемията

Проф. Иво Петров обнадежден: Вече овладяваме епидемията

Проф. Иво Петров е обнадежден, че Българя вече започва да овладява епидемията от коронавирус. „В болниците трябва да се гласува, а ваксинираните да се увеличат. Не бива да се ограничават правата на никой“, обясни кардиологът в ефира на Нова нюз.

„Могат да се организират безопасно избори и за 28 март, какво ще се промени до 18 април? Не трябва да се мисли за драстично отлагане на изборите. Струва ми се, че сме преминали пика и започваме да овладяваме пандемията, защото знаем много повече“, смята специалистът.

По думите му днес се е ваксинирал, но няма оплаквания, а когато има масиран достъп до ваксиниране, то ще става и по-бързо. Той призна, че е имал колебания дали да се ваксинира, но фактът, че ваксините са спасили милиарди човешки животи, го е убедил.

Според него повече от половината от хората ще се ваксинират, другите ще са го прекарали и ще имат антитела.

„Ваксината не пречи за търсенето на други методи на лечение. Няма да има 1 метод и 1 лекарство, ще има различни медикаменти в различните фази. Най-вероятно ще има 6-7 ваксини. Няма да се позволи да се произведе толкова опасна ваксина, че да крие рискове за здравето на хората.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *