Проф. Кантарджиев врачува: Заразените с коронавирус до края на деня рязко ще се увеличат

Проф. Тодор Кантарджиев прогнозира, че още до края на деня ще има много нови случаи на заразени с коронавирус.

Още тази сутрин докладвах 14 нови случая, потвърдени в националната референта лаборатория, но до довечера мисля, че ще имаме още доста нови случаи.

Щабът още преди месеци предупреди, че по Великден и след Великден ще започне едно покачване по кривата на разпространението на вируса. Това каза проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

Във връзка с предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания, БДЖ ще ограничи движението на влаковете в страната. Това съобщиха от пресцентъра на „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

За тази цел през периода от 17-и до 20-и април включително няма да се движат общо 39 влака, които пътуват по различни направления на територията на страната.

Всички останали влакове, които ще се движат по своите маршрути, ще могат да се ползват от клиентите на БДЖ само в основни и възелни гари. Останалите гари и спирки по маршрута на тези влакове няма да се обслужват от служители на БДЖ и няма да се осъществява продажба на билети в тях. Тези гари ще бъдат единствено крайна точка на пътуване, като няма да бъде възможно осъществяване на начало на пътуването от тях.

Предварителната продажба на билети от билетни каси и онлайн продажбата на билети няма да се осъществява за празничните дни от 17-и до 20-и април.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *