Проф. Рачев: Топлото се завръща другата седмица

Проф. Рачев: Топлото се завръща другата седмица

Студеничко и хладно ще остане времето и тази седмица. Валежите също ще продължат. Това обяви климатологът Проф. Георги Рачев. Въпреки че ни се струва, че не е спирало да вали вече няколко поредни дни, той каза, че все още не сме изпълнили нормата за валежи за този сезон.

А виновникът за хладното време е циклон, който се заражда в Черно море. Проф. Рачев го класифицирана като „бандит“, който ще задържи студеното време на морето. В Западна България ще бъде много по-топло.

От понеделник започват едни доста по-високи температури. Максимални температури може да достигнат 30 градуса, но може пак да превалява, прогнозира проф. Рачев.

Самият той също е изненадан от по-ниските температури през последните дни.

Междувременно климатологът обърна внимание, че днес е Световният ден на вятъра. Той напомни, че трябва да използваме тази сила по най-добрия начин.

Европейската асоциация за вятърна енергия (EWEA) и Световния съвет за вятърна енергия (GWEC) координират Световния ден на вятъра чрез мрежа от партньори. Партньор за България е Асоциация на производителите на екологична енергия.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *