Психолог поема битата Вики от Перник, не могат да открият надеждни роднини

Тригодишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие, ще получава психологическа подкрепа от следващата седмица. Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми. Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София.

От Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Перник ще настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост, съобщават от социалното министерство.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден се търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него.

Такива бяха идентифицирани в София и Дупница. Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане. Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Заради започнато досъдебно производство той не може веднага да полага грижи за момичето. За целта ще трябва да посещава социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *