Пускат отново „синята зона” в Благоевград от понеделник

„Синята зона” в централната част на Благоевград се възобновява от понеделник. Решението бе взето вчера от Общинския кризисен щаб по искане на управителя на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов, пише „Струма“.

Работата на стюардите бе прекратена в началото на извънредното положение, след като се видя, че приходите рязко намаляха. През последната седмица обаче се наблюдава раздвижване и в сигнали до В. Атанасов мнозина граждани сочат, че са били възпрепятствани да ползват платения си абонамент заради целодневен престой на автомобили в зоната, определена за платено паркиране.

От вчера всички влизащи в сградата на областната администрация се тестват за висока температура. Детекторната рамка, монтирана на входа, е предоставена от община Благоевград за превенция срещу коронавирус до края на извънредното положение, информира кметът Румен Томов.

Цената на съоръжението е 6550 лв. без ДДС, точността на измерването й е 0,1°C, а датчиците са настроени да подават алармен сигнал, когато температурата на лицето, което преминава през детектора, е над 37,2°C.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *