Пуснаха телефон за психологическа подкрепа на възрастните

От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика пуска тел. 0800 88 001, на който ще предоставя безплатна психологическа подкрепа на възрастни хора и хора с увреждания.

За целта са подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охрдиски“, които всеки ден от 9ч. до 17ч. ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на социалното министерство ще продължи да дава и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде и националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – тел. 116 111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог.

От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, skype или viber. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *