Пълен провал! Бирник продава на търг ресторант, „спасен“ от шеф Манчев

Частен съдебен изпълнител продава на търг ресторант, спасен преди 5 години от фалит заради безобразна кухня. Култовата кръчма на пъпа на София „13-те стъпала“ е обявена за публична продан до 24 юли, когато е крайният срок за подаване на офертите, съобщава facenews.bg. Минималната цена за предлагане обаче е близо 1 милион лева.

Механата с рицарски интериор е била участник в риалити предаването на шеф Манчев „Кошмари в кухнята“ през 2015 г. Още тогава собственикът на ресторанта Васил Агопов се оплаква, че я е вдигнал с много лишения и труд.

В интерес на истината обаче заведението на 2 етажа в самостоятелна къща на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ не за пръв път се продава от ЧСИ. Това се е случвало вече 2 пъти заради неплатежоспособност на бизнесмена, който и досега дължи няколко десетки хиляди левове на банката-кредитор.

Редица са и оплакванията срещу Агопов през годините от негови служители – от забавени заплати, през унизително отношение към готвачи и келнери, та чак до некоректно внасяне на осигуровки. Клиентелата на „13-те стъпала“ също не е във възторг от предлагани рицарски блюда – само за последната година негативните мнения, оставени в мрежата от тях, превъзхождат далеч доволните и заситените.

Масивната сграда до пл. „Славейков“ все още е собственост на „Агопов“ ЕООД и е със статут на заведение, но само срещу няколко хиляди може да се превърне я в хотел, я в партийна централа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *