Пълна катастрофа! Масова отмяна на резервации в Банско

По-строгите мерки за ограничаване на коронавируса закъсняха, смятат от туристическия бранш в Банско. Най-силният зимен месец е пред провал. Масово се отменят резервации, съобщи БНР.

Идеята на Германия за затваряне на зимните курорти в цяла Европа вече се отразява тежко и на българската индустрия. Според бизнеса в Банско такива послания удрят директно туризма, още преди да има решение за това:

„Имаше заявки от Турция, имаше заявки естествено български, имаше заявки от няколко балкански страни, но сега вече просто е много трудно“, споделиха от бранша.

„Туристическият бранш настоява да се разреши поне ресторантите на хотелите да работят само за гостите в местата за настаняване, тъй като изхранването по стаите понижава качеството на услугата и обезсмисля изключителните мерки за сигурност“, коментира председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. По думите му това е добрата практика в различните страни, където се отварят хотели и ресторанти и те работят с между 30-50% заетост.

Концесионерът на ски зоната в Банско обяви готовност за откриване на сезона на 4 декември, месецът, който е най-силен за зимните ни курорти. Това обаче е под въпрос. Според туристическия бранш по-строгите мерки на правителството са закъснели:

„Това трябваше да се случи на 1-ви ноември. Мен ми е много тежко. Вместо да дам коледни бонуси, аз трябва да давам заповеди за съкращаване. Сезонът е осакатен“, каза още Бистрин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *