Първият наш лекар, изкарал коронавируса: В началото нямахме предпазни средства

„Всичко приключи и вече съм добре. Не мога да кажа кога съм се заразил, защото всичко се случи в самото начало, а и тогава все още не разполагахме с нужните количества предпазни средства. Предполагам, че съм се заразил покрай някой от пациентите“, сподели в сутрешния блок на bTV д-р Емил Георгиев, един от първите медици у нас, заразени с коронавирус.

„Всичко започна невинно – едно общо неразположение, температура, треска, болки в гърлото и впоследствие дойде задухът, но нещата се хванаха навреме. Не се уплаших, просто защото нямаше време за уплаха“, посочи той и добави, че на практика няма 100-процентово предпазване от вируса.

„Хубавото е, че вече имаме достатъчно информация за естеството на вируса покрай световния опит и моя личен такъв. Стига да се спазват правилата, няма да има проблеми. Правила и дисциплина. Смятам, че вече посвикнахме с новата реалност, така че вярвам, че ще го преживеем и това“, завърши д-р Георгиев.

Той е началник на инфекциозното отделение на болницата вв Лом, където беше установен един от първите клъстери на носители на заразата в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *