Първият редовен полет с българи от Лондон каца довечера

Първият редовен полет от Лондон до София ще излети привечер от летище „Хийтроу“, след като въздушните връзки между България и Великобритания бяха възобновени, съобщиха от Министерството на външните работи.

50 от общо 180-те места в самолета са запазени за бедстващите българи, които са се регистрирали в посолството ни в Лондон, посочват от МВнР. По информация на националния превозвач „България Ер“ те ще се приберат първи, като ще им бъдат предложени билети на преференциални цени.

В същото време в полунощ влезе в сила новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов, според която лицата, пристигащи у нас от Обединено кралство, се поставят под 10-дневна карантина. На идващите с въздушен транспорт ще се провежда бърз антигенен тест за COVID-19.

Наши сънародниците остават блокирани трето денонощие във Великобритания. Консулът ни в Лондон е посетил летище Менстън в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили.

Пистата на летището в момента е превърната в огромен паркинг с дължина почти 5 км, където пътуващите чакат да бъдат изследвани за COVID-19.

Консулът ни е разговарял със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода. А те са споделили, че все още не са им направени тестове. Британските власти са уверили нашите, че тестването ще продължи и през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *