Първи полет по линията София – Скопие

Първи полет по линията София – Скопие

Министрите на транспорта Николай Събев и на туризма Христо Проданов и представители на основните сдружения в туризма, хотелиерския бизнес и на туроператорите отпътуват днес с първия полет от София до Скопие. Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров също е част от официалната българска делегация. Авиокомпанията има интерес за реализиране на редовните полети, които се очаква да започнат през следващия месец.

Двете официални делегации от България и от РСМ ще проведат срещи в Скопие. Предвидени са и междуфирмени срещи, на които ще бъдат договаряни конкретни туристически продукти и пакети.

Диляна Ангелчева от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции коментира какво би привлякло интереса на туристите от РСМ: “Най-вече морските ни курорти с пакетно пътуване за пет или седем нощувки през лятото, както и планинските курорти през зимата и СПА курорти също. Изграждайки един продукт това съответно ще се отрази на предлагането на българските фирми, съответно ще има повече реклама, ще има повече популярност и хора, които досега не са обръщали внимание и не са проявявали интерес, биха могли да проявят такъв”.

От днешните срещи и разговори ще зависи как ще се осъществяват полетите между София и Скопие – честотата и цената на билетите. Държавно финансиране за тях няма да се използва.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.