Първи случай на коронавирус в Дупница

Първи случай на коронавирус в Дупница

В изолатора на общинската болница в Дупница потвърдиха първи случай на заразен с коронавирус. Това съобщи шефът на Кризисния щаб за борба с коронавируса у нас ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА.

11 нови случая са регистрирани през днешния ден обясни ген. Мутафчийски. Освен случая в Дупница, има двама заразени от Пазарджик, един контактен от Добрич, а останалите седем са от София.

Броят на заразените с COVID-19 у нас вече е 201. Две отделения в Пета градска болница са под карантина – пулмологичното и вътрешното. Общо хоспитализираните пациенти са около 36. Критично болните са двама, те са в „Пирогов”.

Капацитетът за приемане на пациенти във ВМА и „Пирогов” е изчерпан. Затова от Щаба ще направят предложение към здравния министър да издаде заповед всяка болница в България, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус. Те трябва да са оборудвани с реанимационни легла.

Припомяме, че в събота в изолатора на общинската болница в Дупница бе хоспитализиран 47-годишен мъж от село Стоб с грипоподобни симптоми. Той е собственик на магазин в Банско, там живеел постоянно, но когато имал време се връщал в родното село.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *