Работници от ТЕЦ „Бобов дол“: Гонят ни от ресторанти и фризьорски салони от страх

Работници от ТЕЦ „Бобов дол“: Гонят ни от ресторанти и фризьорски салони от страх

Няма новозаболели работници от коронавирус в ТЕЦ “Бобов дол” и от Дупница и съседните общини. В отделението в общинската болница в Дупница за лечение от коронавирус в момента има само един пациент, всички останали са изписани, съобщава „Струма“.

Преди два дни беше хоспитализиран за лечение от коронавирус 50-г. работник в ТЕЦ “Бобов дол”. Той е от дупнишкото с. Бистрица и е пътувал до работното си място с още 16 негови колеги от селото и от Дупница. Те са тествани за коронавирус и пробите им са отрицателни.

Директорът на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Емил Христов потвърди новината, че няма новозаразени, но допълни: “Наши работници се оплакват, че са гонени от фризьорски салони и заведения само заради това, че работят в ТЕЦ “Бобов дол” .Това е дискриминация. Не всички, които работят в предприятието, са носители на вируса. Такова отношение към тях е обидно”, заяви инж. Е. Христов.

Добра новина е, че от отделението е изписана и онкоболната жена от село Смочево, община Кочериново. Тя престоя 28 дни в отделението и последните й две проби са отрицателни. 70-г. Бистра е “прихванала” вируса в столичната болница “Св. Иван Рилски”, където била на лечение от червен вятър.

В отделението в момента има само един пациент от с. Бистрица, община Дупница. В събота са изписани 3-ма излекувани от коварния вирус.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *