Радев: Време е да се освободим от усещането, че има незаменими хора

Радев: Време е да се освободим от усещането, че има незаменими хора

Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това заяви президентът Румен Радев в село Руня. Той бе помолен да коментира работата на служебното правителство и смяната на кадри на управленски нива в изпълнителната власт. Държавният глава заяви, че при управлението си Бойко Борисов е осъществил „погром на цялата администрация, на службите за сигурност“, като стотици, хиляди хора са били изхвърлени, за да бъдат назначени други.

„Миналата година само в ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси“, заяви Румен Радев.

„Българите трябва да бъдат убедени, че има укрепване на държавността, че се връща нормалността. Два месеца са прекалено малък период, за да се направят съществени неща, но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет, ще направят всичко възможно българите да го усетят“, допълни държавният глава. Според него служебният кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България. Той коментира това в отговор на въпрос дали служебното правителство ще вземе отношение към сигналите, постъпили в т.нар. Комисия по ревизия в 45-ото Народно събрание.

„Трябва да уточним понятието „ревизия“ – това е законово установена процедура с ясна методология. За два месеца е абсолютно наивно да мислим, че може да се направи ревизия за 10 години управление“, посочи още Радев, но допълни, че „всички случаи, при които бъдат установени нарушения на закона и корупционни практики, трябва да бъдат и показани, и пресечени“ „Внезапният напън на господин Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенциите от уволнение, е повече от комичен“, коментира пък твърденията на Кирил Ананиев, които той направи вчера.

„Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, каза Румен Радев във връзка с исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.

Държавният глава Румен Радев посети село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. В Дряновския манастир пък президентът участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *