Радомир Чолаков: Българите предпочетоха статуквото

Радомир Чолаков: Българите предпочетоха статуквото

Българите предпочетоха статуквото. Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъде държавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатурата. Показахме друга възможност, алтернативата за президент на България. Това заяви пред bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева.

„При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват.“, добави той.

Чолаков обясни, че са издигнали кандидатурата на Герджиков късно и ако са имали месец повече, най-вероятно резултатът ще е бил по-добър.

„Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент – отношенията с Турция, Украйна и ЕС, ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца, какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли“, каза още Чолаков.

Той допълни, че срещу симпатизанти на ГЕРБ в държавните институции се извършват репресии.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *