Радослав Ревански събра на ифтар мюсюлмани и християни

Радослав Ревански събра на ифтар мюсюлмани и християни

Тържествена вечеря-ифтар събра на едно място и тази година мюсюлмани и християни на една трапеза в град Белица. По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан кметът на общината Радослав Ревански организира това важно за него и местната общност събитие. Присъстваха над 80 представители на двете религиозни общности. Сред гостите бе и екскметът на Благоевград – Лазар Причкапов, както и хора от местния бизнес, кметове на населени места от общината, общински съветници, директори на училища, общински служители и представители на читалищата.

„Месец Рамазан е месец на търпението, толерантността и опрощението“ , това сподели в речтта си местният имам Ахмед Горелски, а отец Янко Русков допълни,:“ Всички сме рожби на майка България, живеем на една земя, ядем един хляб и това, че тачим традициите си, ни прави достойни нейни синове и дъщери“.

Вечерята-ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към домакина на събитието. Радослав Ревански не скри радостта си от факта, че всички поканени от него гости присъстваха на вечерята-ифтар.

„За поредна година дадох благодарствена вечеря-ифтар по случай Свещения месец Рамазан в град Белица заедно с религиозните водачи от двете религии, кметове, съветници, бизнесмени, учители и общественици. В тези празнични дни осъзнаваме, че вярата ни държи здраво стъпили на земята и че религията и взаимното уважение помежду ни може да ни изведе от всяка една криза – и човешка, и социална. Благодаря на всички, които ме уважиха с присъствието си. За мен е чест!!!”, написа в профила си във фейсбук Радослав Ревански.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *