Разбиха мрежа за трафик на жени в Гърция

Мъж, арестуван от гръцките власти в петък за трафик на жени, е заподозрян в ислямски тероризъм, съобщи електронното издание на в. „Катимерини“, цитирано от БТА.

В петък с помощта на международни канали за полицейско сътрудничество гръцката полиция разби мрежа за трафик на жени, състояща се от две престъпни организации.

По време на мащабната операция властите арестуваха 22 души в Атина и Солун, от които 11 членове на организацията и 11 души персонал на публичен дом. От мястото бяха спасени 51 жени, от които 48 колумбийки, 2 венецуелки и 1 албанка, на които след това е оказана помощ и закрила.

Заподозреният мъж е чужденец от Близкия Изток, който през последните години е в центъра на разследване на гръцките служби за сигурност след информация, уличаваща го във връзки с дейността на „Ислямска държава“. Мъжът е съсобственик на нощен клуб в Атина заедно с албанец, също обвиняем по случая с трафик на жени.

Според вестника мъжът от Близкия изток е пристигнал в Гърция, след като е избягал от затвора, но това не е потвърдено от гръцката полиция.

Печалбите от дейността на престъпната мрежа са изпирани през заведения и фирма за недвижими имоти, собственост на 71-годишна жена с дълга криминална история в областта на трафика на хора, известна в подземния свят под името „Марина“.

Съдружници на организацията са убеждавали млади момичета да работят в Гърция с обещанието за високи заплати, но вместо това отнемали документите им за пътуване и ги продавали, като удържали своя дял от прихода.

Властите изчисляват, че печалбите достигали до 160 000 евро на месец, съобщава гръцката телевизия „Скай“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *