Разминаване в кадастралните карти на Пътното и общината увеличава с 15 м отстоянието за строителство

Разминаване в кадастралните карти на Пътното и общината увеличава с 15 м отстоянието за строителство

Разминаване в кадастралните карти на община Благоевград и Областно пътно управление са установили членовете на Общинската експертна комисия по устройство на територията на последното си заседание в началото на юни. В общинската карта пътят от разклона към с. Покровник покрай Вътрешна митница до кръговото кръстовище за включване в АМ „Струма“ е от четвъртокласна пътна мрежа, а по картата на Пътното е третокласен път от републиканската пътна мрежа.

„Това е много важно и касае много хора – всички, които имат имоти в района и имат инвестиционни намерения, свързани с тях“, коментира главният архитект на общината Васил Тинчев пред „Струма“. „Причината е, че при строителство отстоянието от път от ІV клас е 10 метра, а от републикански път от ІІІ клас отива на 25 м“, посочи той.

Установената непълнота в кадастралната карта да се коригира, са взели решение членовете на експертната комисия, като с предприемане на действия за промяната на общинската карта е натоварено Областното пътно управление в качеството на собственик.

„Община Благоевград може да изиска пътят да мине на нейно стопанисване, като се извади от републиканската пътна мрежа и се предостави за общинска поддръжка. Това става с решение на Общинския съвет, което се изпраща до Министерски съвет за решение“, обясни шефът на Пътното Иван Кунев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *