Разминаване в кадастралните карти на Пътното и общината увеличава с 15 м отстоянието за строителство

Разминаване в кадастралните карти на Пътното и общината увеличава с 15 м отстоянието за строителство

Разминаване в кадастралните карти на община Благоевград и Областно пътно управление са установили членовете на Общинската експертна комисия по устройство на територията на последното си заседание в началото на юни. В общинската карта пътят от разклона към с. Покровник покрай Вътрешна митница до кръговото кръстовище за включване в АМ „Струма“ е от четвъртокласна пътна мрежа, а по картата на Пътното е третокласен път от републиканската пътна мрежа.

„Това е много важно и касае много хора – всички, които имат имоти в района и имат инвестиционни намерения, свързани с тях“, коментира главният архитект на общината Васил Тинчев пред „Струма“. „Причината е, че при строителство отстоянието от път от ІV клас е 10 метра, а от републикански път от ІІІ клас отива на 25 м“, посочи той.

Установената непълнота в кадастралната карта да се коригира, са взели решение членовете на експертната комисия, като с предприемане на действия за промяната на общинската карта е натоварено Областното пътно управление в качеството на собственик.

„Община Благоевград може да изиска пътят да мине на нейно стопанисване, като се извади от републиканската пътна мрежа и се предостави за общинска поддръжка. Това става с решение на Общинския съвет, което се изпраща до Министерски съвет за решение“, обясни шефът на Пътното Иван Кунев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.