Разпуснаха „Пирин“ до края на месеца

Сагата с подновяване или не на подготовката на отборите от Първа и Втора лига у нас в условията на коронавируса свърши, пише в. „Струма“. Медицинската комисия към футболната ни централа излезе с директива към Изпълнителния комитет на БФС за спиране на тренировките в професионалния, аматьорския и детско-юношеския футбол и „Пирин“ се разпусна вчера до 30 март, когато забраната пада.

При нарушаването й за провинилите се следват глоби, които се очаква да бъдат официализирани от отговорните фактори на „Цар Асен ІІ“. След излизане от „бокса“, преди завръщането към нормален тренировъчен процес, на всеки от играчите трябва да бъде направен тест за Ковид-19.

Всички клубове са получили предписания как да процедират лекарските им екипи по отношение на превантивните мерки, съобразно обявеното извънредно положение в страната миналата седмица. Благоевградчани бяха сред онези тимове, които до последно се надяваха на по-кратка пауза не само за да не губят игрови ритъм, но и заради многобройния чуждестранен легион и уплътняването на времето на иностранците след активирането на запрещението да пътуват до родните си места.

„ФК „Пирин“ /Благоевград/ ще преустанови тренировки до 29 март. Медицинският щаб и ръководството на клуба ще следят създалата се епидемична обстановка и ще следват стриктно нарежданията и препоръките на властите за борбата с коронавирус.

„ФК „Пирин“ ще положи всички усилия играчите от първия отбор, както и тези от школата да получат напътствия за самоподготовка в домашни условия“, се казва в официалното съобщение от „Дъбравска“ 1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *