Разчистват улиците на Благоевград от изоставени автомобили

Акция за принудително отстраняване и маркиране на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира на територията на Благоевград.

От 15 септември, комисия от звено Oбществен ред и сигурност, съвместно със сектор Охранителна полиция към ОД на МВР – Благоевград, тръгва по улиците на града, за да издирят автомобилите нарушители.

След като собствениците на изоставените автомобили са издирени, ще им бъде съставено предписание за преместване на колите.

След връчването на протокол лично на собствениците, специално изработен за целта стикер се залепва и на предното стъкло на автомобила, като за доказателство се прави и снимка.

В случай че собствениците на автомобилите не изпълнят предписанието за доброволно премахване в указания срок, МПС-то ще бъде принудително преместено от лицензиран оператор на специално отредено за това място. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването ще бъдат за сметка на собствениците. Максималният престой на този паркинг е 14 дни, след което изоставеният автомобил ще бъде разкомплектован.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *