Райна Кабаиванска се барикадира в дома си

Ежедневие на затворник води оперната прима Райна Кабаиванска, която е под карантина в дома си заради епидемията от коронавирус в Италия. Певицата от дълги години обитава луксозен апартамент в центъра на италианския град Модена, който е сред най-засегнатите от опасната зараза.

През последните седмици Кабаиванска стояла денонощно барикадирана в дома си, като не допускала никого вътре. Принудила се бързо да влезе в час с новите технологии, тъй като нямало как да провежда уроците си физически. Сега преподавала на своите ученици по интернет чрез видеовръзка.

85-годишната прима е в най-застрашения от заболяването сегмент на населението и по тази причина се съгласила да отмени всичките си изяви, интервюта, участия и социални ангажименти. Това се случило по настояване на нейната единствена дъщеря Франческа, която била изключително притеснена за здравето на майка си. По нейно нареждане за Кабаиванска се грижел специално нает персонал, който я снабдявал с храна и лични принадлежности. Помощниците на оперната звезда преминавали през специална проверка, когато се отбивали до дома ѝ, за да ѝ доставят три пъти дневно ястията, които е избрала, както и други покупки.

Възрастната дама никак не била доволна от драконовските мерки, но се съобразявала със ситуацията. Най-мъчно ѝ било, че не можела да се среща със своята внучка, тъй като децата често пренасят безсимптомно коронавируса. Според Кабаиванска страхът от заразата е направил италианците по-дисциплинирани. Тя призова за по-голямо чувство за дълг и отговорност от всички хора в глобалния свят. Кабаиванска признава, че останала разочарована, защото на 8 март е трябвало заедно с четирима нейни италиански ученици да имат изява в Софийската опера, но от ръководството заявили, че в никакъв случай не могат да приемат изпълнители от Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *