Рамо до рамо: След Гешев, и Младен Маринов станал докторант в ЮЗУ

След главния прокурор Иван Гешев и доскорошният министър на вътрешните работи Младен Маринов стана докторант в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Той е зачислен миналата седмица след проведен факултетен съвет и ще надгражда знанията и компетентностите си с докторантура в Катедрата по „Национална сигурност и и публична администрация„ към ПИФ.

Както Ив. Гешев, така и Мл. Маринов е приет в самостоятелна форма на обучение. Припомняме, че според вътрешните правила за развитие на академичния състав на ЮЗУ докторантите в самостоятелна форма се приемат без изпит през цялата академична година, след представяне на проект на дисертационния труд, разработен в основната му част. Конкретно бившият министър на вътрешните работи е кандидатствал за докторант в ЮЗУ с разработка, свързана с границите и граничния контрол, съобщава в. „Струма“.

Самият Младен Маринов е възпитаник на ЮЗУ „Н. Рилски“. Той е завършил първо академията на МВР, след което през 2005 г. се дипломира в специалност „Право“ в Югозападния университет в Благоевград.

Работи в МВР от 1991 г., като е бил зам. директор и директор на СДВР, главен секретар на МВР. През септември 2018 г. бе избран за министър на вътрешните работи от 44-ото народно събрание, а в края на миналата седмица бе отстранен заради дейаствия на полицаи спрямо протестиращи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *