Ревизоро като Батман: Обезвредих 7000 т опасни отпадъци

Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това каза министърът на околната среда Емил Димитров в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия, като се вживя в ролята на Батман, който спасява света.

„Натискът е следния — отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш, имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи. И те се считат за задължени да напишат писмо“, каза Димитров.

“Реалността е, че тази година ми дадоха на мен седем хиляди тона отпадъци аз да ги обезвреждам. Аз ли съм ги местил в България? Аз ли съм ги правил успешен бизнес? Аз ли съм се изявявал по телевизията като успешен бизнесмен. Накрая са моите отпадъци. От къде на къде отпадъци, които са генерирани тук в България, трябва да се заравят на незнайни места. Ние да ги изваждаме със закъснения и да ми дават зор защо по-бързо не ги взимаме тези отпадъци и защо по-бързи не разрешим бизнесът отново да продължи. За да продължи бизнесът, трябва да съм сигурен, че старите отпадъци ще бъдат обезвредени и новите няма да бъдат отново закопани”, подчерта той.

„Отивам от парламента и им казвам „Хора, не искам от вас нищо. Елате да се запознаете с реалността“. Или си част от проблема, или си част от решението, или си част от пейзажа. След един месец вие ще сте пейзаж, а аз след два. В момента можем да решим проблема с водата за следващата година. Никой не дойде с изключение на ВОЛЯ и Валери Симеонов. Всички хукнаха по студия, защото не ги интересува какво се случва. Сами се направиха пейзаж“, оплака се министърът на околната среда и водите.

В Бургас ще бъде решен проблемът с водата, когато се направи водопровод от язовир Порой и се ограничи подаването към Варна, каза още министър Емил Димитров пред Нова тв.

„Ако ние септември месец, бяхме наложили ограничение на Варна водата всеки два месеца водата за един месец за Бургас, нямаше да се налага да строим“, каза Димитров.

Министърът каза, че при срещата с премиера са обсъдени възможните варианти. „Ако септември месец ги бяхме направили, в момента щеше да има вода до края на годината за Бургас“, подчерта той.

„В Бургас ще бъде решен проблемът, когато двата стари язовира се отремонтират и когато се направи от язовир Порой до деривацията, която захранва Бургас, водопровод. За да може при необходимост от язовир Порой да допълним водата за Бургас и те да не усетят, че има криза. Но това е половината част от проблема. Другата част е да ограничим подаването към Варна“, обясни още Димитров. Той подчерта, че прави всичко, така че когато дойде новият екип след изборите, проблемите с водата да са решени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *