Рекорден спад: Само 115 нови заразени, вирусът взе две жертви, но в Благоевград пак много

Новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие са значително по-малко – 115 при направени 3502 теста.

Положителни са 3.28% от направените изследвания, показват данните на единния информационен портал. За сравнение миналия понеделник, в който традиционно се отчитат по-малко изследвания заради почивните дни, положителни бяха 3% от направените тестове – 95 от 3155 теста.

След като хоспитализираните пациенти достигнаха почти 700 – 694 за предходното денонощие, сега броят им малко намалява до 682. В интензивни отделения се лекуват 34 души, с един повече отколкото са били в събота.

Активните области са 17, но статистиката за почивните дни не е показателна за това, тъй като се правят по-малко тестове.

В София са регистрирани само 23 нови случая, след като за предходното денонощие почти половината положителни проби бяха в столицата – 92 от 189. Наравно в София са новите случаи в Пловдив – 23. Благоевград отново регистрира повишен брой случаи – 20. Във Варна са 13, в Габрово – 8, в Бургас – 5, в Добрич, Пазарджик и Софийска област – по 4, в Смолян и Шумен – по 2, в Кърджали, Кюстендил, Перник, Стара Загора и Хасково – по 1.

В Русе, където се разраства огнището в старческия дом „Възраждане“, за изминалото денонощие са регистрирани само два нови случая.

Починалите през изминалото денонощие са двама, но изминалата седмица е с най-много починали от началото на кризата. В 4 дни от нея имаше по осем жертви, което е най-високият брой, регистриран за денонощие. Общо жертвите за изминалите седем дни са 40, с което починалите към днешна дата са 340 души.

Седмицата 20-26 юли е с най-много положителни случаи, но и най-много тестове – 1625 новопотвърдени заразени с COVID-19 при 32 426 теста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *