Рекорд на наддаването за общински терени в Благоевград

Рекорд на наддаването за общински терени в Благоевград

278 лв. бе рекордната наемна цена, която достигна 1 кв.м общинска търговска площ, на търгове за отдаване под наем на терени за монтиране на преместваеми обекти в Благоевград. Таванът бе даден за 6 кв.м на пресечката на ул. „Илинден“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“ за павилион за продажба на цветя, информира в. „Струма“. Наддаването тръгна от 32,34 лв., като заради очаквания интерес поради традиционно сериозната конкуренция между цветарите общината бе определила депозит от 2000 лв. за участие в търга.

Изненадващо Любима Георгиева, която държи два павилиона в района и на преден търг шокира всички, като вдигна цената на кв.м 30 пъти, сега се яви с най-ниската оферта от 299 лв. без ДДС чрез фирмата на мъжа си „Цвете Любима“.

Явно притеснена да не загуби търговска територия, конкурентката й от ЕТ „Румяна Иванова – Дир“ даде 1669 лв. без ДДС на месец за мястото за монтиране на павилион, а ЕТ „Валя-Снежана Пиленцова“, която също има 2 работещи цветарски магазинчета там, предложи наем от 688 лв. на месец.

Най-оспорвано бе наддаването за мястото от 12 кв.м за преместваем зеленчуков магазин близо до автобусната спирка при Осмо средно училище в жк „Еленово“, за което наддаваха 4 фирми, а настоящите наематели изгубиха обекта си. При начална цена 45,78 лв. без ДДС, ЕТ „Желязко Брусев – ЖИБ“ предложи 403,33 лв., като остави след себе си фирмата на Перса Спасова „Пами 5“ ЕООД с предложение от 354,50 лв., ЕТ „Иван Хубенов – Марти“, чиято оферта без ДДС бе 180 лв., и „Кафе 1948“ ЕООД на Костадин Бонков, който предложи 280 лв. наем.

От наддаването се отказа „Иван 1921“ ЕООД на Георги Байрактарски – Бари, който бе купил тръжни документи за 12 кв.м за лавка на ул. „Страцин“ срещу входа на ВиК, но и там не се включи в наддаването. При начална цена от 45,78 лв., мястото нае Росен Гаврилов с фирмата си „Хепи“ ЕООД за 55 лв. без ДДС на месец, като след него с оферта от 50 лв. остана „Ес Ел Ес Консулт“ ЕООД на Любомир Стоинков.

Сериозно бе наддаването и за мястото от 8 кв.м на лавка на входа на поликлиниката. При начална цена 37,38 лв., досегашната наемателка Гергана Цветанова-Чопова предпочете да се застрахова и игра с две свои фирми – „Гергана 777“ ЕООД и ЕТ „Гергана-94 – Гергана Цветанова”, като вдигна наема съответно на 1377 лв. без ДДС и на 647 лв., и остави на трето място конкурента си Борислав Аршинков, собственик на регистрираното в с. Елешница дружество „БАС-71“ ЕООД с предложение от 201 лв. Той се отказа от наддаването за помещението от 100 кв.м на ул. „Иван Михайлов“ в подлеза при Спортния интернат. С предложение от 211 лв. месечен наем го спечели ЕТ „Веселин Илиев“, ЕТ „Мария Илиева – Рай“ остана на второ място с оферта от 205 лв.

Също с две свои фирми с регистрация в с. Падеш – ЕТ „Лидия Петкашева“ и „Детелина 81“ ЕООД, спечели 8 кв.м в жк „Запад“ търговска площ, за която при начална цена от 37,38 лв. без ДДС и двете оферти бяха за 47,38 лв. и 59 лв. наем на месец.

Също без конкуренция мина търгът за 6 кв.м, върху които има павилионче за обущарски услуги на спирката под бившето Първо основно училище с площ 6 кв.м. Иван Тупаров игра като физическо лице и с фирмата си „Тупаров“ ЕООД и вдигна началната цена от 32,34 лв. на 34 лв. без ДДС.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *