Рекорд! 11 новозаразени с COVID-19 в Благоевград, от тях 3 деца! В Кюстендил – 4-има и 1 дете

90 са заразените за последните 24 часа. 21 от тях са в болница. 13 са аквтивните области в страната, а случаите 890. Увеличението е с 8,3 процента от вчера до днес. Излекуваните пациенти са 193.

Сред новозаразените са и 10 деца. В Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те не са хоспитализирани. Всички са в леко състояние, със симптоми на грип, уточни ген. Мутафчийски. В същото време той заяви, че при децата болестта протича леко, но се изчиства много трудно. Първото болно дето от Бургас повече от месец не може да изчисти болестта.

Расте броят на заразените медици – 129, което прави 11% от всички заразени. 34 са новите случаи. Особено тежка е ситуацията във Видин, където имам 12 нови случая на заразени медицински работници.

От новите 90 случаи София е на първо място с 29, като от тях амбулаторни са 26, трима са приети в болница – двама във ВМА и един в „Пирогов“.

Във Видин са установени 18 случая, в Плевенска област – 12, от които 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи в завода. В Благоевград са установени 11 случая, в Кюстендил – 5, в Сливен – 5, в Русе – 3, в Ямбол – 2, в Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив – 1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *