Ремонтират още два участъка от пътя за Македония

Ремонтират още два участъка от пътя за Македония

Започва поетапният ремонт на още два участъка от първокласния път I-6 Гюешево – Кюстендил, основна транспортна артерия и връзка с ГКПП „Гюешево“. Ще се ремонтира 3 км отсечка между селата Вратца и Жиленци и 4,3 км – от Коняво до Цървеняно.

В средата на март т. г. стартира ремонтът на 5 км от първокласното трасе през Конявската планина, в участъка от с. Цървеняно до границата с област Перник /от км 37+500 до км 42+480/. Предвижда се при сухо време и изпълнение на строителните работи в съответствие с графика ремонтът на 5-километровата отсечка да завърши до края на юли т. г. С изпълнието и на трите участъка тази година ще бъдат ремонтирани над 12 км от първокласния път, съобщават от пътната агенция.

Строителните дейности се изпълняват на малки участъци в едната лента за движение като трафикът преминава двупосочно с изчакване в свободната лента.

Проектът за обновяване на трите отсечки от път I-6 включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването със стабилизиране на банкетите и почистване на водостоци и окопи, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Инвестицията от бюджета на АПИ е за 6,7 млн. лв.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *