Ремонтират физкултурен салон и улици в Симитли

Коронавирусът не спира изпълнението на важни инфраструктурни проекти в община Симитли. На строителните площадки се работи ударно в делничните дни. Ремонтират се физкултурният салон на гимназията в града, нови улици, облагородява се градската среда. Общината осигури необходимото, за да се осигури максималната възможна защита за здравето на работниците в условия на повишена епидемична опасност и работата да не бъде прекъсвана.

Поектът за за основен ремонт на двор и физкултурен салон на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли е за подобряване качеството на предлаганите образователни услуги чрез създаване на добра среда за физическа активност на открито, за подобряване и намаляване на разходите от училищното осветление. Бюджетът е в размер на 1 855 831.52 лв., а финансирането е по „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“.

В общината се правят и нови улици, това ще осигури по-безопасно пътуване с автомобили в населеното място.

Градската среда в центъра на Симитли се облагородява със собствени средства на Общината. В капиталовите разходи на общинския бюджет са предвидени и пари за разширява на площадното пространство. По този начин се надгражда вече изпълненият проект за реновиране на площада и за облагородяване на парковете и площите в централна градска част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *