Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник няма да засегне трафика

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ в Перник няма да засегне трафика

Започналият ремонт на разположения над жп линията и републиканския път за Кюстендил надлез „Иван Вазов“ в Перник няма да засегне автомобилния, и железопътен трафик, както и движението на пешеходци под съоръжението. Ще бъдат монтирани временни предпазни джобове, които ще гарантират безопасното преминаване, съобщиха от общинския пресцентър.

През идните месеци ще бъде извършен цялостен ремонт на компрометираната носеща конструкция на моста. Тя ще бъде повдигната чрез хидравлични крикове, за да се подменят мостовите лагери. Цялата конструкция на съоръжението ще бъде обработена със специална емулсия, която да я заздрави и да удължи живота й.

Преди полагането на новата асфалтова настилка ще бъде поставена и хидроизолация. Ще бъдат подменени осветлението, оградите на моста, мантинелите, хоризонталната и вертикална маркировка.

За да бъде мостът удобен и за пешеходците ще бъде изцяло обновена тротоарната настилка. Надлезът е строен преди повече от 30 години и от тогава не е правен конструктивен ремонт.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *