Ремонтът на най-натоварената улица в Банско е на финала

Ремонтът на най-натоварената улица в Банско е на финала

Започна полагане на последния износоустойчив слой асфалт по ремонтирания участък от ул.”Глазне” в Банско. Това е финалният етап от изпълнението на проекта за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа и рехабилитация на нови и съществуващи тротоари в Банско и Добринище.

Проектът е от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от ЕЗФРСР. Неговата обща стойност 1 888 988.97 лв.

В рамките на проекта беше извършена рехабилитация на ул. „Цар Симеон“ между кръстовищата с ул. „България“ и ул. „Патриарх Евтимий“ и на ул. „България“ между кръстовища с ул. „Цар Симеон“ до ул. „Патриарх Евтимий“ в гр.Банско. В гр.Добринище бе направена рехабилитация на ул. „Георги Темелков“.

Една от най-натоварените улици в Банско – ул. ”Глазне”, бе ремонтирана между кръстовища с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Евтимий“ на площ 11469 кв.м и тротоари 5575 кв.м.

След полагането на плътния асфалтобетон, улицата покрай река Глазне отново ще поеме трафика от началото на града към планината.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *