Ремонтът на пропадналия тротоар на ул. „Броди“ започна

Ремонтът на пропадналия тротоар на ул. „Броди“ започна

Ремонтът на тротоара на ул. „Броди“, над подпорната стена в района на поликлиниката, който пропадна в началото на седмицата, започна. Трима работници на благоевградската строителна фирма „Пиринстройинженеринг“ вчера бяха на място и изчакваха инструкции за действие от техническия ръководител, установила репортерска проверка на в. „Струма“.

„Паветата от нагънатия на вълни тротоар са премахнати и струпани край улицата. Асфалтът ще се нареже, ще се изравни, след което ще се постави трошено и валира”, обясни един от работниците. По думите му подпорната стена не е поддала и е в добро състояние. Колко време ще отнеме поправянето на компрометираната тротоарна настилка, попитахме съсобственика на фирмата – бизнесмена Костадин Костов.

„Не мога да кажа, тъй като това зависи от времето. Ние искахме да работим и в почивните дни, но прогнозата е, че ще вали. Не сме правили калкулация за стойността на ремонта, тъй като това сега не е от значение. Важното е ремонтът да бъде направен качествено”, каза бизнесменът.

Спешният ремонт стартира по сигнал на благоевградския строителен техник Асен Ерделски, който 20 дни преди това бе информирал за проблема зам. кмета по строителството Евгени Терзиев. По думите на специалиста, който живее в квартала, при строежа се бързало, което било за сметка на качеството. Обектът е в гаранция и ремонтът е за сметка на строителната фирма, спечелила обществената поръчка за изграждане на подпорната стена за 548 000 лв.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *