Ремонтът на училището в Кресна няма да пречи на учебния процес

Строително-монтажните работи за пълното обновяване на сградата и прилежащия двор на СУ „Свети Паисий Хилендарски” в град Кресна се изпълняват в срок. Целта е до 15 септември да приключи работата на строителите в сградата, за да не се пречи на нормалното провеждане на часовете.

„Възможно е да останат някакви довършителни дейности, но няма да има проблем за учениците и учителите. Вече е напълно готов целият четвърти етаж, където може да се провеждат часовете”, коментира кметът на община Кресна – Николай Георгиев.

Финансирането на проекта е в размер на 1 960 000 лева и е по Програмата за развитие на селските райони. Вътрешната част на сградата на училището не е ремонтирана от неговото създаване през 1977 г. Сега там се прави основна реконструкция и модернизация. Всички класни стаи се ремонтират, както коридорите и тоалетните. Постройката се санира отвън.

Предвижда се и цялостна промяна на двора на училището, в който ще се изгради многофункционално спортно игрище на стойност 450 000 лева. Ще има и съоръжения с модерни гимнастически уреди, като ще има и трибуни за зрители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *