Репортерка от Радио Благоевград писа обяснения за „шибаняк към Борисов“

Репортерка от Радио Благоевград е била накарана да пише обяснения обидила ли е или не Бойко Борисов, става ясно от публикация днес на сайта на радиото. Преди два дни премиерът инспектира тунел „Железница“, говори пред журналисти, а в края на видеорепортажите се чува нецензурна дума. В доста сайтове се появи новина, че репортерката е нагрубила премиера с думата „шибаняк“.

“Въпреки неистовото желание за сензация и дълбоки конспиративни теории, истината е по-скоро прозаично профанна”, пише БНР.

В обясненията си журналистката отрича да е имала предвид Борисов. Думата била по адрес на колега, който я „подбутнал“ няколко пъти сред купчината репортери. Журналистката няколко пъти заявява, че много цени Борисов, уважава го и искрено му се извинява.

Самата публикация на сайта на БНР е повече от любопитна. В нея е цитирана шефката на редакцията в Благоевград Елисавета Каменичка по този начин: „Подобни нелепи ситуации, които поставят на изпитание професионализма на нашите репортери и пряко вредят на името на Радио Благоевград и БНР, като цяло са недопустими. В моменти, когато нашето общество търси в Радиото на Югозапада своя специален остров на достоверна информация, сърцата музика и ползотворен диалог, не можем да извиним подобно поведение, независимо от причината. Колегата ще бъде наказан с предупреждение. Надявам се предвид доказаните си качества, колегата да успее да извлече поука и докаже пред слушателите ни своя безупречен до инцидента професионализъм“, каза госпожа Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград“.

От публикацията не става ясно репортерката ли ще бъде наказана или подбутващият колега. В края тя е подписана с Ваш, Андон“. Не се уточнява кой точно е Андон, вероятно авторът е директорът на БНР Андон Балтаков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *