Ретрограден Сатурн ни мъчи до 29 септември

На 11 май настъпи периодът на ретроградно движение на планетата Сатурн, който ще продължи чак до 29 септември, между градусите 1 в знак Водолей и 25 в знак Козирог. Сатурн отговаря за формата, дисциплината, отговорността, организацията, амбицията, кармата, уроците, ограниченията, изпитанията, задръжките, студа и остаряването.

До 2 юли неговото ретроградно движение ще бъде в знак Водолей. Възможно е времето на пребиваване на Сатурн в знак Водолей да ни донесе нови идеи и планове за сбъдване и осъществяване. Вероятно е по някакъв начин да се наложи да се разделим с навици и форми на комфорт, с които сме разполагали в последно време. Ако сме започнали нови начинания, е време да обмислим тяхното бъдеще, казват астролозите. Между 2 юли и 29 септември Сатурн ще бъде ретрограден в знак Козирог.

Периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и преработване на стратегиите за преодоляване на трудности. Хубаво е да помислим дали не се налага да станем по-дисциплинирани и отговорни. Ако сме сдържани и не действаме импулсивно, ще бъдем успешни и по-мъдри в края на периода. Астролозите съветват да сме търпеливи.

Сатурн не обича да бърза. Планетата уважава процеса с ясна структура и награждава тези, които полагат труд и постоянство в целите си. Не бива да се отчайваме, ако резултатите не се виждат веднага, няма как. Периодът ще се усети най-зле за родените в третата декада Козирози, Телци и Деви. Те ще трябва да направят ревизия на плановете си и да поправят грешките си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *