Ретро клуб „Пирин” чества четвърт век с парад на четири колела

Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин” ще отбележи подобаващо своята 25-годишнина. Знаменателното събитие ще е на 15-и май, когато ретро красавици на четири колела от цялата страна ще паркират последователно в Благоевград, Симитли и Банско. Шоуто ще започне в 10,00 часа на площад „Македония” в областния център на Пиринско.

Благоевградчани ще могат да се докоснат до старите, но лъскави возила. Площадното пространство ще бъде сцена за дефиле на ретро колите. Очаква се да има над 50 автомобила и мотоциклета. Повечето от возилата ще са на по 50-60 години, макар че възрастта въобще не им личи благодарение на грижите на техните собственици. Наредени като за изложба ще са мерцедеси, волги, буици, шевролети, трабанти, ягуари, бентлита, варшави.

„Това е скъпо удоволствие, но си струва, тъй като даваш живот на поостарели, но все още в блясъка си возила”, твърдят колекционерите на ретро автомобили и мотори. Понякога се налага да се подменя почти всичко в тях – ходова част, мотор, тапицерия. А това може да продължи някоко години. Но всичко си струва – и времето, и нервите, усилията, и парите. Защото го правят с много любов. Сигурно е, че благоевградчани ще останат впечатлени от естетическия вид, високия клас и разнообразието на автомобилите.

По-късно ретро парадът ще стигне до Симитли, където колите и моторите ще са на площад „Септември” за времето от 13,00 до 14,30 часа. Последната спирка ще е на площад „Никола Вапцаров” в Банско, като жители и гости ще могат да разгледат уникалните МПС-та във времето от 15,00 до 17,00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *