Рецептата против шипове на прочутия билкар дядо Владо

Владимир Бошнаков, по-известен като дядо Владо, е народен лечител и билкар. Известен е в цялата страна, а хората, на които е помогнал, твърдят, че имал за всяка болка билка, пише lechebno.com

Историята на дядо Владо с билкарството започва преди години, когато погребва майка си и съпругата си заради рак. Не след дълго и той заболява. Лечителят получил дълъг списък с нелечими диагнози – недооросяване на мозъка с кръв, аритмия, исхемична болест и наличие на 76-милиметров тумор на простатата. Според лекарите единственото решение били операции на тумора и 2 байпаса за сърцето.

Но Бошнаков имал горчив опит от своите роднини и отказал операцията и медикаментозното лечение, предписано от лекарите, и се доверил на магията на билките. Една от най-прочутите му рецепти е тази против шипове. Хиляди българи са се спасили благодарение на нея. До целебната смес дядо Владо стигнал след дълги проучвания в необятния свят на китайската алтернативна медицина.

Ето какво представлява и рецептата: в малко бурканче, затварящо се добре с капачка с винт, се поставят три големи глави чесън, обелени и смлени или нарязани на ситно и счукани на каша, една супена лъжица морска сол, счукана на прах, и по една супена лъжица: свинска мас, газ за осветление (за лампи и фенери) и йод (йодна тинктура от аптеката). Бурканчето се затваря добре и се съхранява на тъмно и хладно място, например в хладилник. Компресът се състои от две лепенки от лейкопласт, поставени на кръст под парче найлон с размери 20х20 см, върху които се поставя парче от няколко слоя марля и памучно парцалче.

В средата на марлята се изсипва една чаена лъжичка от сместа, която преди употреба задължително се разбърква добре. С помощта на лъжичка сместа се заглажда, докато стане с размер на един метален лев. Кракът се поставя на компреса така, че чувствителната точка да попадне върху сместа. Лепенките се залепват върху крака и се обуват чорапи до сутринта. Компреси се правят на двете пети, независимо от това къде се намират шиповете, всяка трета вечер преди лягане, и се преспива с тях. Сутринта компресите се свалят, краката се измиват с топла вода и се пазят от простуда.

Две нощи след това се прави почивка, а на третата компресите се правят отново с прясна смес. Обикновено сместа стига за 10-15 процедури, или за 30-45 дни. В повечето случаи болките изчезват за три седмици, но процедурите се правят до изчерпване на сместа. При по-тежки случаи процедурата може да се повтори, дори да се потрети, като се дава почивка от десетина дни между сеансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *