Решават утре за пускането на „синята зона” в Благоевград

Да се възобнови „синята зона” в централната част на Благоевград иска управителят на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов. Вчера той подготви предложението си до кризисния щаб на областния център на Пиринско, като го мотивира с множеството сигнали от недоволни граждани с абонамент за ползване на паркомясто, че са възпрепятствани и не могат да паркират колите си.

Проблемът е, че заради липсата на платена зона, шофьори блокират с колите си целодневно местата за паркиране в централната част на Благоевград, без да се съобразяват останалите водачи, пише в. „Струма“.

Екипът на „Паркинги и гаражи“ е общо 48 души, които бяха пуснати в отпуск заради извънредното положение и отменената в тази връзка „синя зона”. Трите платени денонощни паркинга в града обаче не преустановиха работа и в тях служителите се въртяха на смени.

Редовното заседание на кризисния щаб е в петък от 13.30 ч., тогава се очаква да има окончателно решение за пускането на платеното почасово паркиране в Благоевград от понеделник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *